Bliv klar til bilsyn

Hvornår skal bilen til syn?

Din bil skal periodisk til syn, og du bliver indkaldt i e-boks, når det er tid til at din bil skal synes. Fra din bil er 4 år gammel, skal den til syn hvert andet år, og du kan ikke bare se bort fra din syns- indkaldelse. Det er nemlig lovpligtigt at få din bil synet inden den oplyste tidsfrist i indkaldelsen, ellers risikerer du at få en bøde på 2.000 kr. I stedet for at køre din bil til syn velvidende at den ikke klarer sig igennem synet, så tag dig tid til at undersøge hvad det er, der højest sandsynligt skal ordnes inden bilsynet.Tjek selv disse ting inden bilsyn

  • Lygter: Få en til at hjælpe dig med at tjekke, at ALLE bilens lygter virker. Det er nemt selv at skifte lygter og koster ikke særlig meget.
  • Nummerplader: Vær sikker på, at begge nummerplader sidder ordentligt fast og er synlige.
  • Dæk: Tjek slidbaneindikatoren (mindst 1,6mm).
  • Horn: Vær sikker på at der ikke er nogen forsinkelse mellem tryk og lyd. Hornet skal lave en høj klar lyd.
  • Sikkerhed: Tjek at alle sikkerhedsseler låser når du bremser, og tjek at både AIRBAG og ABS-lampe lyser, når du tænder bilen.

Godkendt bilsyn

Et godkendt bilsyn betyder, at du ikke skal gøre mere, for din bil er, som den skal være. Men før du overordnet kan opnå et godkendt bilsyn, skal alle lygter på din bil virke, hverken horn, vinduesviskere eller andet må være defekte, din bil må ikke lække olie og dine dæk skal være i orden. Hvis dette ikke er tilfældet, vil din bil blive indkaldt til omsyn, og hvis din bil herefter ikke godkendes, vil pladerne blive inddraget.

Hvis du er i tvivl, om noget vedrørende bilsyn, kan du altid svinge forbi en af landets mange synshaller og få svar på dine spørgsmål.