Det skal du vide om rensning af fliser og klinker

Gulvrengøring i hjemmet

Nogle hader det, andre er tilbøjelige til at kunne slappe af med at gøre det, men ingen slipper helt. Gulvrengøring er en uundgåelig tjans, der engang imellem må tages op derhjemme. Spørgsmålet er bare, hvordan det så gøres bedst, og hvordan netop dit klinke- eller flisegulv bør rengøres.

Hvad kan dit gulv tåle?

Nogle gulve kan tåle syre, mens andre ikke bestemt ikke kan, og nogle typer fliser er bare mere rengøringsvenlige end andre. Generelt er de fleste klinker og fliser ret så vedligeholdelsesfrie og rensning af fliser er derfor en sjælden opgave.

Nogle af de nødvendige midler til den bedste og mest effektive rensning af fliser og klinker er citronsyre og afkalkningsmiddel, men her bør du være opmærksom på, hvad dine klinker kan tåle, og om det er ude eller indendøre, du skal bruge produkterne. Det kan derfor være en god idé at have en professionel fagmand med på sidelinjen, så dine klinker eller fliser ikke bliver skadede.

Få hjælp af en professionel

For at være sikker på at du giver dine fliser den rette rensning, kan det være nødvendigt at være i kontakt med en fagmand, der kan rådgive dit i den helt rigtige rengøring. Er du en af dem, der absolut hader gulvrengøringen, kan du tilmed også få en professionel til at stå for rensning af dine fliser.