Er der forskel på de forskellige altantyper?

Hvis du bor i lejlighed, og du ønsker at have udelivet lidt tættere på, så kan en altan være den oplagte løsning for dig. Hvis du har retten til at etablere en altan, skal du have besluttet, hvilken slags altan du ønsker – der findes nemlig en række muligheder at vælge blandt.

Hvilke forskellige former for altaner findes der?

Af det nedenstående kan du så en oversigt over nogle af de mest populære typer af altaner:

  • Fransk altan
  • Spansk altan
  • Stålaltan
  • Glasaltan

Hvis din økonomi begrænser dig i at foretage den helt store investering i en altan, kan den franske altan evt. være en løsning for dig. Den franske altan er en dør mod det fri, der åbner indad. Den franske altan er kendetegnet ved, at den ikke har noget repos at træde ud på samt er halvt dækket af et gelænder. Det, du skal være opmærksom på ved den franske altan, er, at den kan være svær at rengøre.

Den spanske altan er dybest set en større udgave af den franske altan. Den spanske altan har en mindre repos, du kan træde ud på i modsætning til den franske altan. Ellers er konceptet af de to altaner meget ens.

En stål- eller betonaltan giver dig endnu mere frihed i forhold til at give dig muligheden for at udfolde dig udendørs. Hvis du vælger at tilkøbe en altan til din bolig, vil den ikke kun give dig glæde i sig selv, men også være medvirkende til, at der bliver skabt et bedre indeklima samt, at din lejlighed bliver større.

Glasaltanen er karakteriseret ved, at gelænderet er i glas, hvilket kan give et let og elegang udtryk. Dette alternativ er ideelt til dig, som ønsker mere plads og ønsker, at mere lys trænger igennem. Fordelen ved at vælge glasaltanen er, at den passer til de fleste bygninger og stilarter, og dette valg sikrer, at du udnytter sollyset på bedste vis for at gøre både altan og bolig mere attraktiv.