Fældning af træer: Sådan gør du

Store træer kan give din have et flot æstetisk udtryk. Men hvis de vokser for længe og for vildt, kan de også skabe udfordringer, når de skal trimmes eller fældes. Og der er nogle bestemte måder at gøre dette på, for at opnå det bedst mulige resultat. Selvom det kan være udfordrende, kan du stadig godt selv gøre det i stedet for at få en professionel til det. Især hvis det drejer sig om mindre træer eller buske i din have. Her er nogle gode råd til fældning af træer, hvis du skal gøre det selv.

Det skal du være opmærksom på ved træfældning

Det kan være et stort projekt at gå i gang med fældning af træer, og det kan være farligt, hvis man ikke er sikker på, hvordan det skal gøres. Derfor er der her samlet nogle punkter, som du bør være opmærksom på, inden du går i gang:

  • Beregn altid højden på dit træ, så du ved om det rammer noget i faldet.
  • Find ud af hvilken side, træet skal vælte til og lav så et forhug i den side.
  • Vær sikker på at have det korrekte værktøj til at vælte træet. Herunder hører reb, hammer, kile og fældejern.

Dette er kun nogle af de ting, du bør have styr på forud for fældningen af træet. Det er generelt vigtigt, at træet vælter et sted, hvor det ikke kan ramme din bil, dit hus eller dig selv.

Hyr en professionel ved større projekter

Hvis du står med et stort træ, så er det altid en god ide at få en professionel til at fælde det. Det kan nemlig blive farligt at forsøge at gøre det selv. Det kræver nemlig ofte en teknik, der hedder topkapning, hvilket gøres bedst af folk med forstand på det. Så for din og andres sikkerheds skyld, så få hjælp til omfattende fældning af træer i haven.