Find den helt rigtige knap

Hvad kan jeg bruge knapper til?
En knap er lille, men har en meget vigtig funktion. Faktisk blev de første knapper fremstillet af ben eller metal og stammer helt tilbage fra oldtiden. I dag findes knapper i næsten alle stykker tøj lige fra bukser og jakker, til bluser og nederdele. Men selvom den er lille, kan designet, materialet og farven være utrolig vigtigt hvis du skal vælge hvilken knapper du skal bruge til dit næste projekt. Vælger du en knap som er en helt anden farve end det stykke tøj du er ved at designe, bliver det nemlig en del af udseendet og kan spille en stor rolle i det endelige look. Men ønsker du knapper som ikke skal skille sig ud, findes de heldigvis i et væld af farver så du nemt kan finde en der er mere neutral.

Hvilke typer af knapper findes?
Men en knap er ikke bare en knap, der findes rigtig mange forskellige typer af dem og forskellige måder at knappe dem på. Der findes:
– Øjeknapper
– Magnetknapper
– Knapper med skruer
– Trykknapper
Derfor kan det være vigtigt at overveje hvilken type at knap du har brug for, nogle af dem tager længer tid at lukke men holder bedre og andre er rigtig gode til at lukke hurtigt.

Hvordan finder jeg den rigtige knap?
Der er tre valg du skal igennem når du skal finde den helt rigtige knap til dit nye projekt. Det første du skal tage stilling til, er funktionen. Skal det være en lukkemekanisme, skal den måske kun være til pynt eller er det vigtigt at knappen kan lukke ordentligt.
Når du har bestemt dig for hvilken funktion knappen har, skal du vælge ud fra de typer af materialer den knap med den ønskede funktion er lavet af. Til sidst kan du tage stilling til udseendet, hvilken farve skal den være og hvad knappen skal matche.