Gode råd til belægning

Står du overfor at skulle have ny belægning i haven? En ny terrasse? Eller måske vil du have en lille ny sti i haven? Der er mange gode grunde til, at du skal have ny belægning, og i forbindelse med dette kan du helt sikkert bruge et par gode råd og tips hertil.

Find den rigtige type belægning og de redskaber, du skal bruge

Først og fremmest skal du selvfølgelig overveje, hvilket type af belægning, du ønsker at have. Der er flere forskellige typer, f.eks. fliser, belægningssten eller grus? Derudover skal du sørge for at have styr på de redskaber, du skal bruge. Sørg gerne for at få fat på dem inden du går i gang, så du ikke pludselig står og mangler noget.

Sørg for at belægningen har den rigtige højde og hældning

En af de vigtigste ting, du skal huske, når du lægger belægning er, at højden og hældningen skal være rigtig. Belægninger skal nemlig altid have et lille fald, så vandet kan komme væk, og så der ikke samler sig snavs, da det vil øge mængden af ukrudt og alger.

Professionel hjælp eller gør-det-selv?

En anden ting, du skal overveje, når du står overfor at skulle have ny belægning er, om du vil stå for det selv, eller om du ønsker at få hjælp af en professionel. Det er svært at sige, hvad der anbefales, da det i høj grad kommer an på den type belægning, du har valgt, og selvfølgelig også på dine evner. Grus og småsten er en forholdsvis nem gør det selv opgave, men kræver selvfølgelig stadigvæk en del fysisk arbejde og en stor bunke tålmodighed, hvilket du skal være klar på. Hvis du ikke er det, skal du vælge at få hjælp af en professionel. Det er oftest også en rigtig god investering, da resultatet ofte bliver en del bedre, når det laves af en fagmand med mange års erfaring.