Grønt og bæredygtigt byggeri

Miljøbevidsthed og bæredygtighed er efterhånden blevet en trend i dagens Danmark. Før var bæredygtighed en uhåndgribelig størrelse med mange spørgsmålstegn og undrende ansigter. Nu ser vi flere og flere innovative produktopfindelser, som gavner vores miljø for de nuværende og næste generationer. De miljøbevidste i dag, er de unge, de lærde og trendspotterne. Ønsker du at være en del af fremtiden, så burde selv dit næste nybyg have bæredygtighed med i ligningen.

Læs med her, når du introduceres for det bæredygtige nybyggeri, som både hjælper fremtidige generationer, samt sparer dig for penge på den lange bane.

Hvad kendetegner en bæredygtig bolig?

Som udgangspunkt er en bæredygtig bolig, en bolig, hvor der bliver taget hensyn til forureningen af miljøet. Dette gælder både i forhold til produceringen af materialerne, transporten, samt forureningen af selve byggeprojektet. Karakteristika for et bæredygtigt byggeprojekt, kan sammenlignes med bæredygtighed i alle andre boldgader. Det er et spørgsmål, om at have miljøet med i fokus, når der bygges, renoveres og innoveres.

Fordele ved at prioritere et bæredygtigt byggeri

Når byggeriet igangsættes, kan det at være bæredygtig godt være en anelse dyrere. Dette er dog kun på kortsigt, på længere sigt, sparer du både penge på vedligeholdelse, forbedre klimaet i huset og så lukker du ikke usunde og giftige gasser ud i samme mængde. Er en i familien allergi- eller astmabærer, så er det bæredygtige hjem en fantastisk fornyelse. Indeklimaet er markant bedre i de bæredygtige hjem, og det vil specielt de astma- og allergiramte mærke forskellen på.

Etablering af vedvarende energikilder Udover et byggeri i bæredygtigt materiale, så bør du også overveje vedvarende energikilder. Dette kunne f.eks. være solceller, solfanger, varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Igen en dyrere investering på kort sigt, men på længere sigt kan det være så energiskabende at din elregning er ualmindelig lav. Valget af vedvarende energikilder og et bæredygtigt nybyggeri er til dig, som både tænker langsigtet i forhold til huset, men også til dig, som ønsker en grønnere og friskere fremtid for både nuværende og nyere generationer.