Har du styr på elinstallationer?

Hvornår skal en fagmand udføre elinstallationer?

Står du med et elrelateret problem i dit hjem? Det sker ofte, hvis du skal bygge om eller have en ny tilbygning derhjemme, at du får brug for at udføre opgaver, der har med el installationer at gøre. Det kan dog være svært at vide, hvad du selv må lave, og hvad det er nødvendigt at få en professionel elinstallatør ud for at lave. Du kan eksempelvis få hjælp til el installation i Vejle. Det kan du få et overblik over her.

Det kan du selv gøre:

I forbindelse med el installationer er der ikke mange ting, som man som ufaglært selv må gøre. Det kan nemlig være farligt, hvis du ikke har forstand på det, du laver, og derfor er det ofte bedst at rådføre sig med en professionel. Der er dog visse ting, du godt selv må gøre:

  • Du må gerne selv sætte lamper op i dit hjem.
  • Du må også skifte stikkontakter.
  • Og så kan du også skifte ledninger i lamper.
  • Skal du skifte hårde hvidevarer, må du også gerne det.

Derudover er det dog en god ide at få en elektriker på banen til at hjælpe dig.

Det skal en professionel gøre:

Foruden de ovenstående punkter, er der ikke meget, du som privatperson må udføre i forbindelse med elarbejde. Til øvrige el installationer skal du kontakte en autoriseret elektriker, der kan hjælpe dig med at udføre opgaverne. Dette er for at øge sikkerheden, da det kan være risikabelt at kaste sig ud i el installationer på egen hånd.