Hvad bruger man en roterende union til?

Har du før hørt om en roterende union? For mange vil det måske lyde som en blanding af noget fra et fiktionsunivers og et håndværkerværksted. Her er sidstnævnte den association, der kommer tættest på den reelle definition. Roterende unioner, som af fagfolk også kaldes rotationskoblinger, er dybest set et led, der har til formål at fungere som overfører af enten en gas eller en væske. Dette sker fra ét system til et andet. Forskellen på disse to systemer er imidlertid essentielle – det system, der gennem den roterende union overføres fra, er stationært, og det ”modtagende” system eller udstyr er roterende.

Hvilke brancher bruger roterende unioner?

En bred vifte af industrivirksomheder anvender roterende unioner, drejeled eller rotationskoblinger i enten deres udstyr eller maskineri. Det kan f.eks. både være fødevare- og medicinalindustrien, hvor der af og til vil være behov for netop at transportere væske, gasarter eller vakuum fra et system til et andet roterende system eller roterende udstyr. Reservedelen kan desuden bruges til opgaver inden for lufttryk.

Hvem fungerer roterende unioner?

Roterende unioner kan bruges til en lang række forskellige applikationer. For hver applikation gælder en typisk omdrejningshastighed – dette vil kunne indstilles efter behov, så den roterende union løfter lige netop din opgave.