Hvad bruges briketter til?

Efteråret er skudt i gang og snart venter de kolde vintermåneder, hvor man trækker indenfor og nyder hinandens selskab foran brændeovnen. Flere vælger at bruge briketter til at tænde op med, da der faktisk er mange fordele ved briketter. Har du en brændeovn, men ved ikke helt hvilke slags briketter, der er gode at bruge, så læs videre her. Briketter bruges til at fyre op i brændeovne og pejse og består af træspåner, som er presset godt sammen. Der findes dog også briketter, som er lavet af tørv og kokosnødder. Træet i briketterne er genbrugte træspåner fra træindustrien, hvilket betyder, at briketter er meget miljøvenlige i sin form.  

Gode og dårlige briketter

Der er meget stor forskel på pris og kvalitet, når det kommer til briketter. Den ideelle briket består af rent træ, gerne aske- eller løvtræ, der er presset godt sammen. En dårlig briket er ikke presset godt nok sammen, hvilket betyder, at den vil smuldre og brænde hurtigt op. Sommetider kommer træspånerne fra møbelindustrien, hvilket øger risikoen for lim og andre kemiske stoffer i briketterne, som ikke er så gode at brænde af. Derfor er det vigtigt at have styr på, hvor de kommer fra, inden du køber dem.

Fordele ved briketter

Grunden til, at mange vælger at fyre med briketter, er, at de udleder mere energi pr. kilo. Det betyder at brændværdien er høj. Grundet det store pres og lave fugtindhold i briketter brænder de altså langsommere, så du holder varmen længere i hjemmet.