Hvad er en diætist?

En diætist arbejder med at vejlede og motiverepatienter og klienter til at få den type kost eller ernæring, der ud fra deres specifikke situation er den bedste for dem. Generelt er diætistens arbejde baseret på videnskabelige undersøgelser om kost og ernæring. I denne forbindelse foretages en række beregninger med personens køn, højde og vægt i mente, hvor målet med vejledningen således også holdes i fokus. Herved finder diætisten en plan for, hvad personen bør indtage for at opnå sine mål.

Er der sygdomme, som en diætist i nogen grad kan afhjælpe?

Faktisk kan du få hjælp til at afhjælpe sygdomme såsom diabetes, fedme, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol, hvilket vil blive kraftigt reguleret ved at omlægge din kost – typisk i kombination med motion. Dette kan potentielt medføre, at personen kan trappe helt ud af din medicin, eller mindske behovet betydeligt.

Hvilken uddannelse har en diætist?

En diætist har en professionsbachelor i ernæring og sundhed, der tager 3,5 år. Uddannelsen består af en blanding af pædagogiske, psykologiske og naturvidenskabelige fag. Hvis en diætist er såkaldt klinisk diætist, er vedkommende autoriseret af Sundhedsstyrelsen.