Hvad laver en anlægsgartner?

Det kan være svært at vurdere, hvad en anlægsgartner helt præcist laver, og hvornår du måske har brug for, at der kommer en anlægsgartner og kigger på din have. For hvor meget kan og bør man egentlig selv begive sig i kast med? Og hvornår bør man kontakte en professionel? Her får du et par gode råd til, hvordan en anlægsgartner kan hjælpe dig.

En anlægsgartner kan påtage sig mange forskellige opgaver

En anlægsgartner laver en hel masse forskellige ting, og kan både stå for anlæg- og plejeopgaver, men også for designopgaver. I forbindelse med anlægsopgaverne, kan en anlægsgartner blandt andet stå for, at:

  • Lægge sten og fliser
  • Opføre trapper
  • Opføre hegn eller støttemure
  • Etablere græsplæner
  • Plante træer, buske eller stauder

I forbindelse med vedligeholdelsesopgaver kan en anlægsgartner fælde og beskære både træer og buske, klippe hæk, flytte planter, slå græs og andre almindelige vedligeholdelse opgaver.

En anlægsgartner kan hjælpe dig og din have med både stort og småt

En anlægsgartner kan altså hjælpe dig med både stort og små. Skal du have designet en helt ny have, kan en anlægsgartner hjælpe dig med at få lavet en have, der passer til netop dig og dine behov. Her kan du få vejledning og råd til både beplantning, men også til senere vedligeholdelse af din nye smukke have. Derudover kan du også have gavn af en anlægsgartner til vedligeholdelse af din have. Hvis du fx synes, at der er for meget arbejde ved kontant at skulle gå i haven og holde den velplejet og indbydende, så kan du få en anlægsgartner til at gøre det for dig.