Hvordan maler man vinduer?

Vinduer af træ skal males jævnligt og i tide, hvis du gerne vil forlænge deres levetid. Uden maling vil træet suge fugt ind til sig og begynde med at rådne; selv en lille revne, kan være skyld i nedbrydningen af træet. Derfor er det vigtigt, at du benytter den rigtige type maling, så du kan få svinget penslen den rigtige tid på året og forlænge dine vinduers levetid! At du maler dine vinduer én gang om året, bør være helt fint, så længe du gør arbejdet ordentligt.

Det gode forarbejde

Den rigtige type maling, du bør vælge, er enten oliebaseret akrylmaling eller vandbaseret plastmaling – eller en blanding er begge! Hverken det ene er bedre end det andet, det handler blot om smag og behag. Derimod er det ikke en smagssag at vælge kvaliteten af malingen: den gode kvalitet er uden tvivl den bedste måde at forlænge dine vinduers levetid på. Derfor bør en god pensel også være selvfølge, da en dårlig pensel lægger malingen mindre æstetisk, og med en god pensel og maling, har du sikret dig et seriøst stykke arbejde!

Selve processen

At male dine vinduer kan nemt strække sig over flere dage, så det er en god ide, at du vælger nogle dage, hvor der er lette skyer, lidt vind og alt imellem 15-20 grader, så er du sikret optimale forhold under processen. Vask og skrab vinduesrammerne inden du sætter og i gang, og ellers er det bare med at finde penslen frem! Er du i tvivl, kan du altid opsøge hjælp hos din lokale maler i Roskilde.