Hvorfor ryster din bil ved høj fart?

Bilen ryster ved høj fart

Det kan moment til stor irritation, hvis din bil ryster ved høj hastighed, hvorfor dette indlæg vil gå i dybden med at beskrive nogle af de årsager, der kan være grund til, at du oplever problemer med dette.

Hvad er problemet?

Her er en oversigt over, hvad grundene til rystelser ved høj fart kan være:

  • Meget slidt dæk
  • Manglende balanceklods
  • Bærekuglerne slører

En af de mest hyppige grunde til, at du oplever rystelser, når du kører på motorvej, er, at dine dæk ikke er helt runde længere. Måske der er sprunget en wire inden i dit dæk, der gør, at der er kommet en bule på dækket. Dette kan en automekaniker hurtigt konstatere, hvis dette er tilfældet, hvorefter du kan få skiftet dækket.

Det kan også være tilfældet, at fælgen mangler en balanceklods, hvilket kan gøre, at hjulet hopper pga. ubalance. Hvis dette netop er tilfældet, skal hjulene afbalanceres.

Hvis bilen har kørt mange kilometer, kan det også være, at hjulophænget i et eller begge forhjul er slidt. Det vil typisk være bærekuglerne, der har fået slør. Det skal dog bemærkes, at det også kan være styrekuglerne, der kan give vibrationer.

Kom i kontakt med en mekaniker

Hvis du ikke selv kan finde fejlen, kan du ideelt set kontakte en mekaniker, der kan servicere din bil og konkludere, hvor problemet ligger henne.