Hvornår skal rødvin åbnes?
Nogle vine bør dekanteres inden servering. Men hvad betyder dekantering egentlig? Og hvordan har det betydning for, hvornår en rødvin skal åbnes? Læs med i dette blogindlæg og bliv klogere på, hvornår du bør åbne den rødvin, du vil servere for dine gæster.
Åbn din kraftige rødvin inden servering
Vil du gerne servere en god kraftig rødvin for dine gæster, er det ofte en god ide, at du lige åbner den lidt før. Som tommelfingerregel siger man, at sådan en god kraftig rødvin har godt af at blive åbnet omkring 2 timer før servering. Det gør rødvinen lige det bedre.
Dekantering af rødvin
Andre rødvine har behov for at blive dekanteret før servering. Det er især de ældre vine, da man på den måde undgår, at de bliver kedelige. Helt konkret betyder dekantering, at du hælder vinen over i en anden beholder og på den måde skiller bundfald fra den gode vin. Man bruger ofte en karaffel til dekantering. Udover at skille eventuel bundfald fra, øger du også iltkontakten. Når du ilter vinen frigives duftaromaer, hvilket bare gør smagen endnu bedre. Derfor er der tilfælde, hvor du med fordel kan åbne og dekantere din rødvin inden, at dine gæster ankommer.
Det er dog ikke altid helt ligetil. Mens nogle vine har bedst af dekantering, er der også andre vine, som bare skal åbnes og serveres direkte. Er du i tvivl om, hvad der er bedst for din vin, kan du altid spørge en professionel, som helt sikkert vil kunne give dig et tip med på vejen.