Kraner kan bruges til flere opgaver

Kraner findes i mange forskellige afskygninger med forskellige størrelser og ikke mindst med en række forskellige brugsmål. I bund og grund kan løftekraner bruges til alle opgaver, hvor der skal løftes noget. Det kan både dreje sig om tunge emner som containere eller betonklodser, eller om emner, der skal løftes højt op som materialer til nyt tag, altaner osv. Man bruger derfor også kraner til løft, hvor man ikke kan bruge eller ikke kan komme til med almindeligt udstyr.

Det vil sige, at en løftekran kan fungere som et optimalt løfteredskab, når du skal have løftet eller nedsænket tunge emner ved steder, hvor det ellers er svært at komme til med andre maskiner som eksempelvis en lift.

Hvilke opgaver kræver en kran?

En løftekran kan bruges til utallige forskellige opgaver, hvorfor det altså heller ikke er muligt at liste dem alle op her. I bund og grund kan du løfte hvad som helst med en kran, og det er derfor i højere grad de fysiske omstændigheder og opgavetypen frem for emnet, der skal flyttes, der vil afgøre, hvorvidt du kan bruge en løftekran.

Det er eksempelvis ganske almindeligt at bruge en løftekran i storbyer som Aarhus og København, når der skal opsættes altaner, hvor kranen gør det muligt at løfte altanen på plads, selv i gader med meget lidt plads.