Læg gulve selv eller hyr en gulvlægger?

En gulvlægger er en håndværker, der har specialiseret sig inden for lægning af forskellige gulvtyper. Gulvlæggere arbejder typisk med nybyggeri eller renovering, der netop involverer lægning eller udskiftning af gulv.

Kan du selv klare opgaven?

Hvorvidt du selv kan klare opgaven, eller du skal en kontakte en gulvlægger, der har erfaring med arbejdet, afhænger af en række faktorer. Hvis du tidligere har erfaring med arbejdet, kan du have indsigt i, hvor svært eller ligetil det kan være. Derudover skal du være opmærksom på, at det kan være et meget tidskrævende stykke arbejde, hvor tålmodighed og præcision er vigtige egenskaber at besidde, hvis du selv giver dig i kast med gulvlægningen.

Hvorfor skal du hyre en gulvlægger?

Af det følgende fremgår, hvorfor det kan være fordelagtigt at vælge en gulvlægger fremfor at foretage arbejdet selv:

  • Præcisionsarbejde – undgår småfejl i beregninger
  • Erfaring
  • Specialister
  • Arbejdet går hurtigere
  • Sandsynligheden for, at du bliver tilfreds med dit nye gulv, er større, hvis du hyrer en gulvlægger

Særligt den sidste af de ovenstående faktorer af afgørende, når du skal træffe beslutningen i forhold til, om du selv skal lægge dine gulve, eller du skal hyre en fagmand. Hvis det er et gulv, der skal lægges i din bolig, er det noget, du skal gå samt se på hver eneste dag, hvorfor det kan være en god ide at prioritere, at det bliver lagt helt korrekt.