Lejrskole – hvad er det?

Lejrskoletur i Danmark

Selvom det kan komme i mange former, og måske også kan kaldes mange forskellige ting, har de fleste sikkert prøvet at være på lejrskole – måske bare uden at vide det. Lejrskole dækker over den type af undervisning, hvor en eller flere klasser eller endda en hel skole tager på tur et par dage og afholder undervisningen der. Turen kan strække sig fra et par dage til knap en uge og foregår som oftest inden for landets grænser. En lejrskoletur kan sagtens foregå med flere forskellige klassetrin, og der er som sådan heller ingen aldersgrænse for, hvornår eleverne må tages med.

Oplev naturen tæt på

En lejrskole er typisk både fyldt med faglige og sociale indspark, og den faglige del knytter sig ofte specielt til natur og samfund. Derfor tager man ofte steder hen, hvor det er muligt for eleverne at komme ud og opleve natur og historie og beskæftige sig med denne i praksis.

Tag på lejrskole i Hillerød og oplev den store dyrehave med masser af flot natur og plads til en masse fællesaktiviteter for skoleeleverne. Ofte vil eleverne på en lejrtur også i fællesskab hjælpes ad med forskellige opgaver som madlavning og oprydning.