Møbelreparation – giv dine gamle møbler nyt liv

Hvis du har været en tur i den lokale genbrugs, og måske har fundet flere fine fund, som trænger til en kærlig hånd eller du blot ønsker at friske looket på dine gamle møbler op, så kan det være fordelagtigt at sætte sig ind i møbelreparation – herved tænker du både bæredygtigt og økonomisk, da det ofte koster en brøkdel at sætte gammelt i stand frem for at købe nyt.

Møbelreparation – eksempler på hvad du kan gøre:

  • Gør rent. Det lyder måske meget trivielt, men du vil blive overrasket over, hvad lidt varmt vand, grundrens og en opvreden klud kan gøre af underværker.
  • Giv dig i kast med reparation af huller, ridser og andre skavanker. Tag i nærmeste byggemarked, hvor du med sikkerhed kan blive udstyret med en spatel og et par gode råd om, hvordan sådan en bruges. Dog bør du anerkende dine evner, så hvis du står med en omfattende reparation, bør du ikke kaste dig ud i en omfattende møbelrenovering uden erfaring.
  • Hvis der efter dine reparationer eller hvis der generelt bare er ujævnheder eller rester af lak, maling eller andet bør du slibe dit møbel med sandpapir, således overfladen fremstår ensartet.
  • Hvis møblet er af træ, så giv det en omgang grundmaling, hvorved skjolder ikke vil ses.
  • Mal med alkydmaling. Giv dine møbler et helt nyt eller blot et opfrisket look med maling i næsten uendeligt stort farvespektre. Her er en kvalitetspensel vejen frem til et godt resultat. Foruden dette kan du risikere at sidde tilbage med tydelige fiberstrøg eller sågar hår efter penslen, der størknet i malingen.

Slip for sliddet med professionel møbelreparation

Selvfølgelig kan du også lade dit elskede møbel i hænderne på professionelle, hvor du er garanteret et godt resultat. Reparation af møbler er en kunst, der kan være svær at mestre – så slip for at sætte dig ind i hvilken grunder, der er den bedste og hvilken type sandpapir, der er mest ideel ved hjælp af en professionel møbelrestaurering.