Pillefyr – hvordan virker det?

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er et fyr, der omsætter træpiller til varme i din bolig. Træpillerne består af savsmuld og træspåner, der er presset sammen, så de har opnået en fast og kompakt form. Et pillefyr er en opvarmningsinstans, der kan erstatte det traditionelle olie- og gasfyr, som mange huse af ældre dato er forsynet med. Pillefyret opvarmer huset på præcis samme måde som de gamle fyr. Det vil sige, at varmen fra dit pillefyr transporteres rundt i husstanden via opvarmet brugsvand.

Hvordan fungerer et pillefyr?

Et pillefyr fungerer på den måde, at du opfylder træpille-magasinet med jævne mellemrum. Herfra henter fyret selv de træpiller, som det behøver løbende. Pillerne frigives til pillefyrets brænder, hvor det brændes af og omsættes til varme. Varmen fra afbrændingen opvarmer vandet i pillefyrets kedel, hvorefter det opvarmede brugsvand ledes rundt i dit hus via gulvvarme eller radiatorer.

Et pillefyr kan fås i mere eller mindre automatiserede varianter. Det mest avancerede pillefyr er udstyret med en termostat, der måler temperaturen i dit hjem. Hvis temperaturen falder til et vist punkt, igangsætter fyret en levering af træpiller til brænderen, uden at du selv behøver at løfte en finger. Derved kan et pillefyr gøre din hverdag meget nemmere i forhold til huslig praktik. Desuden er træpillefyret et grønnere alternativ til de gamle gas- og oliefyr.