Sådan behandles nakkesmerter

De fleste voksne har oplevet at lave en forkert bevægelse og få ondt i nakken. Heldigvis er der hjælp at hente med den rigtige nakkesmerte behandling. Nakkesmerter er meget smertefulde og svære at komme af med. Følgende kan hjælpe dig med at komme af med skaden hurtigere eller med at forhindre, at skaden opstår. Det bedste tip er at skifte arbejdsstilling ofte. Kontorfolk og andre, der ofte er i den samme stilling hele dagen, er mere tilbøjelige til at få nakkesmerter. Derfor er det en god ide at skifte mellem at stå og sidde på arbejdspladsen.

Lav øvelser

Det er en god ide at holde nakken og overkroppen smidig. Derfor kan man lave nogle øvelser for at holde gang i kroppen og øge bevægeligheden. Det anbefales at lave øvelser 10-15 minutter om dagen. Ligeledes er det godt at styrke skulder- og nakkemuskler, da disse ofte er stilstand i løbet af en arbejdsdag.

Brystkassen er nøglen

Det vigtigste er at sørge for, at brystkassen er bevægelig og smidig. 30-40% af nakkebevægeligheden afhænger af brystryggen. Derfor anbefales det at få lavet øvelserne og forebygge i god tid, hvis man ønsker at undgå nakkesmerter.