Sådan vælger du det rette autoværksted

Står du med en bil, der trænger til en tur på autoværksted? Det kan være svært at vælge, hvor du skal sende bilen til reparation. Der er flere faktorer, der spiller ind på dette valg. Derfor får du her nogle råd til, hvor du bedst muligt finder det helt rette autoværksted, så din bil kommer tilbage til dig så god som ny. Som udgangspunkt kan vælge lige det autoværksted, du vil. Vælg for eksempel et autoværksted i Helsinge.

Gode råd til valg af autoværksted

Når du skal vælge det værksted, hvor din bil skal repareres, er der nogle ting, du kan være opmærksom på:

  • Fabriksgarantien gælder, så længe autoværkstedet reparerer og efterser bilen efter producentens foreskrevne måder. Det vil sige, at du frit kan vælge, hvilket værksted du vil anvende.
  • Overhold de foreskrevne serviceintervaller for din bil. Sørg desuden for at få det noteret i servicebogen, da det ellers ikke er gældende.
  • Vær opmærksom på priserne. Disse kan variere meget og giver derfor ikke altid et godt billede af kvaliteten på det arbejde, der udføres.
  • Se andres anmeldelser af værkstedet, så du er sikker på at vælge et godt sted.

Autoværksted eller forhandler?

Du behøver ikke vælge en forhandler eller et autoriseret autoværksted til reparation af din bil. Du har frit valg og mister ikke din fabriksgaranti ved at vælge et uautoriseret værksted. Så længe du sørger for at få noteret serviceeftersynet i din servicebog.