Derfor er der færre indbrud i Danmark

De fleste kender til frygten for, at en fremmed skal bryde ind i deres hjem og stjæle noget dyrebart. Men denne frygt har færre oplevet i år 2020. Her har der nemlig været et mindre antal indbrud end i årene op til.

Vi har talt med en af Danmarks største låsesmede, Bagger Låse & Alarm A/S, og i følge direktøren Thomas Bagger, er det specielt at der har været et generelt større fokus på at indbrudssikre de danske boliger – danskerne har simpelthen opdaget vigtigheden af at indbrudssikre mere end før.

Dette har resulteret i det laveste antal indbrud i Danmark i de seneste 25 år, og derfor kan danskerne føle sig mere trygge, både når de er hjemme, og når de forlader deres hjem for at tage på arbejde, ud at rejse eller lignende.

Større fokus på indbrudssikring i de danske hjem

I Danmark har der det seneste år været igangsat flere kampagner, der omhandler, hvordan man bedst muligt kan sørge for indbrudssikring i sit hjem. Det gælder for eksempel Bagger Låse’ egen kampagne mod indbrud i hjemmet ved navn ”Stop tyven!”, hvor de har samlet mange gode råd mod indbrud. På den måde ved folk bedre, hvordan de kan undgå at gøre deres huse attraktive for indbrudstyvene.

Derudover har konceptet ”Nabohjælp” bidraget til det lave antal indbrud. Det går ud på at tydeliggøre for indbrudstyve, at naboerne i område holder øje med hinandens boliger, hvorfor der vil være større risiko for at blive taget i at begå indbrud.

Fem gode råd til indbrudssikring

For at holde det lave antal indbrud nede i det nye år, får du her nogle gode råd, som du kan bruge til at undgå indbrud i dit hjem. Det gælder blandt andre følgende fem råd:

  • Skræm tyvene væk ved at skilte med overvågningskameraer, alarmer og lignende.
  • Få installeret en ringeklokke med video, så du kan fange tyven hurtigt.
  • Lad lyset stå tændt, hvis du er væk længe, så det ligner, at nogen er hjemme. Du kan også få pærer, der tænder automatisk i et bestemt tidsinterval, så du sparer energi.
  •  Bliv en del af nabohjælp, så du ved, at nogen holder øje med din bolig, når du ikke er hjemme.
  • Sørg for at tjekke dine låse, så du er sikker på, at de fungerer som de skal.