Et botilbud i naturen for psykiske sårbare

Et botilbud i naturlige omgivelser er en unik mulighed for at genvinde en ro og et overskud, som man længe har måtte undvære. Et sådan botilbud til psykisk sårbare kombinerer social omsorg og terapeutiske behandlinger med naturens terapeutiske virkemidler, så du kan få en meningsfuld og tryg hverdag. Du vil få en hverdag med fagligt kyndige behandlere, der ønsker at give dig en aktiv hverdag i naturen, hvor du kan beskæftige dig med diverse udeerhverv og have samvær med dyr – herunder især heste.

Oplev de mange fordele ved at bo i og beskæftige sig med naturen

Årevis af forskning har påpeget de mange fordele, som alle mennesker kan drage af at bruge tid i naturen i dagligdagen. Når det kommer til psykisk sårbare, kan disse fordele være særligt effektive og bidrage med en ro, forståelse og udvikling, der vil gavne dem langt ud i fremtiden. Særligt fokuserer botilbud for psykiske sårbare på at inkludere samvær med heste samt ridning i den daglige behandling, fordi heste har vist sig at have en hel unik indvirken på sårbare mennesker. Flere steder verden over bliver rideterapi nu tilbudt som en del af behandlingsforløbet for psykisk sårbare, b.la. fordi hesten og mennesket i fællesskab får et helt særligt bånd, der lader dem kommunikere uden ord.  

Et helhedsorienteret tilbud med fokus på forøget livskvalitet

Idéen med et botilbud er derfor ikke blot at give en tryg hverdag med kost og logi. Den store ambition er, at du vil opleve at få en fornyet tillid til dine kompetencer og dermed en mere meningsfuld hverdag. De fagligt kompetente medarbejdere på stedet vil hjælpe dig med stort og småt, så du kan føle dig set og hørt og lade dig mærke, at der hér er fundament for, at du kan udvikle dig til at blive mere selvstændig.