Blomster på mad!

Man spiser med øjnene, før man spiser med munden

Der er en stigende interesse for at anvende alle de råvarer, som naturen har at byde på i madlavning og ikke kun de gængse råvarer, som vi alle kender. Men også råvarer så som blomster og netop blomster er en fryd for øjet og faktisk også med rette anvendelse smagfulde. Inden vi spiser, ser vi maden, og da blomster har et yndigt ydre, er det en god idé at pynte maden med blomster, så maden fremstår endnu mere indbydende. Det er dog ikke alle blomster, du bare kan plukke og spise.


Du kan spise følgende blomster:

  • Hornviol, der har en sødlig smag lidt som tyggegummi. De anvendes oftest som drys eller pynt på kager eller desserter.
  • Lavendel, der er meget karakteristisk og ikke kun anvendes i madlavning men også som aroma i både parfumer og cremer.
  • Kamille, som de fleste kender fra kamillete. Blomsten bruges ofte i det søde køkken.
  • Hyldeblomst, der oftest anvendes i saft eller marmelade. Men som også kan bruges som pynt.
  • Solsikke, der oftest forbindes med solsikkekerneolie. Men faktisk minder de spæde solsikkeblomster om artiskokker, som kan spises på præcis samme vis.  

Find selv blomster til dit næste måltid…   Eller dyrk selv spiselige blomster i din have. Du kan gøre jagten på spiselige blomster til en hyggelig tur i skoven, hvis du gerne selv vil lede efter blomster til dit næste måltid. Spiselige blomster findes overalt i Danmark lige fra blomster i Frederikshavn til i Roskilde.