Hvorfor giver vi blomster?

Hvorfor giver vi egentlig hinanden blomster til fx bryllupper, begravelser, mors dag og ved andre særlige begivenheder? Og hvornår bør du give blomster til andre? Svaret på sidste spørgsmål er simpelt. Du giver blomster, når du har lyst. Vi giver blomster for at vise, at man holder af en anden person, eller for at kommunikere følelser.

Blomster som udtryk for en kærlig tanke

Det at give blomster til andre har en lang historie bag sig, og helt tilbage i middelalderen blev der malet malerier af blomster. Flere historier og myter fra gamle dage viser også, at det at give blomster til andre altid har været en ting, som vi mennesker har gjort. I dag giver vi stadigvæk blomster til hinanden, og selvom tiden har udviklet sig på mange punkter, giver vi stadig blomster af mange af de samme grunde, som vi altid har gjort – som et udtryk for kærlighed til en anden person og for at vise, at vi tænker på denne person. Det kan både være i forbindelse med glædelige øjeblikke, men også i forbindelse med de mere triste og sorgfulde.

I dag er der mange grunde til at give en blomsterbuket til en person. Det kan fx være i forbindelse med:

  • Bryllup
  • Begravelse
  • Fødselsdag
  • Jubilæum 

Blomster til en begravelse

Vi mennesker giver altid hinanden blomster ved mange begivenheder igennem livet, og derfor er det ekstra smukt, at give blomster til en begravelse, som et sidste farvel. Blomster kan i nogle situationer sige mere end ord. Til en begravelse kan det for mange være svært at få sagt, hvor ked af det, man er, og her kan blomsterne vise den sorg, som man føler, samtidig med, at de kan være med til at vise respekt hylde det liv, som nu er slut.

Få hjælp af bedemand til at finde den perfekte kistepynt Er du en af de nærmeste pårørende ved en begravelse, er det måske dig, der står på kistepynten. Kisten er ofte også udsmykket med flot kistepynt, således at den sidste hilsen til den afdøde bliver smuk. Den bedemand, som står for begravelsen, vil kunne hjælpe dig og de andre pårørende med at finde den helt rigtige form for kistepynt. Kistepynten kan se ud på mange måder, og I kan vælge i mellem mange forskellige former for blomster, størrelser, farver osv. Bedemanden kan indvie jer i jeres muligheder og hjælpe med at sørge for, at i finder lige præcis den kistepynt, som I synes, er den helt rigtige for afdøde.