Beskidte ruder? Sådan pudser du dem

Det er bare så træls, når man ikke længere kan se, om solen er gået ned, eller om det blot er vinduerne, som er blevet lidt for beskidte. For at komme godt i gang med din helt egen vinduespudsning skal du bruge følgende redskaber:

  • En spand koldt vand
  • En indvasker eller svamp
  • Opvaskemiddel eller eddike til at blande i vandet
  • En god skraber
  • Et tørt viskestykke eller klud

Lav den bedste vandblanding til vinduespudsning

Hvis du arbejder med meget kalkholdigt vand, er det en god idé at tilsætte lidt eddike til vandet, da det opløser fedtpletter og samtidig mindsker risikoen for at efterlade kalkstriber på ruden. Bland 1 deciliter eddike op med 5 liter vand. Tilsæt gerne lidt opvaskemiddel, hvis ruderne er meget beskidte.

Sådan vasker du dine vinduer

Brug først svampen eller indvaskeren til at løsne skidt og snavs fra ruden ved at sæbe den grundigt ind.

Brug derefter skraberen. Start i øverste venstre hjørne og før skraberen vandret mod højre, derefter nedad og tilbage mod venstre. Dette gør du hele vejen ned i en bevægelse, der ligner et ”S”.

Slut af i et af de nederste hjørner. Sørg for at overlappe dine baner hele vejen ned; dette er netop for at undgå striber på ruderne efterfølgende.

Brug for fagkyndig hjælp?

Hvis ikke der er tiden til det, kan du også overveje at få en professionel vinduespudsning. Det kan også skyldes, at dine vinduer sidder meget højt, eller at der er tale om store vinduespartier. Hos Byens Rengøringsservice kan du få en vinduespolering i nærheden af København, og de har 30 års erfaring med alle typer vinduer hos private kunder såvel som erhvervskunder.