Det skal du vide om træpiller

Hvad er træpiller?

Træpiller fremstilles ofte af træsorterne fyr, bøg og gran, som bliver omdannet til savsmuld og træspåner, som derefter bliver sammenpresset til en lille træpille. I Danmark er der lovkrav på max 1% indhold af limrester i træpiller. De består altså af (næsten) fuldkommen naturmaterialer, hvilket også gør, at træpiller er et utroligt miljørigtigt alternativ til opvarmning af din bolig.

Overvej følgende inden du køber træpiller

  • Pris og kvalitet hænger sammen. Derfor anbefales det ikke, at du køber de billigste træpiller. Som en tommelfingerregel ligger kiloprisen på træpiller af god kvalitet på 2,60-2,80 kroner.
  • Tjek for limrester på en meget nem måde ved at opløse en træpille i vand. Hvis træpillen nemt opløses, indeholder det ingen lim eller i hvert fald under max 1%.
  • Brug sanserne til at afgøre kvaliteten af dine træpiller. Lugter dine træpiller af træ både før og efter afbrænding, er du sikker på, at de er af ordentlig kvalitet. Træpillerne skal også være træfarvede og ikke indeholde spor af rød, blå eller grønne farver, hvilket kan indikere spor af maling eller lignende, hvilket ikke er hensigtsmæssigt at afbrænde.
  • Vil du spare penge? Der er store besparelser ved at opvarme din bolig med pillefyr eller pille ovn. Du vil kunne spare omkring 50% ved at skrifte dit oliefyr og op til cirka 80% ved at udskifte din elvarme. Din investering i pillefyr vil hurtigt være tjent hjem.

Vælg 6 mm piller, da de brænder bedre. Du kan i Danmark både vælge at afbrænde 8mm og 6mm træpiller. Alt viser at 6 mm piller både brænder bedre, de er mere skånsomme for pillefyret, og de er billigere i indkøb.